Stefans Audi A5

Under våren 2007 när Audis ingenjörer satt och drog de sista strecken som till slut skulle bli en mellanmodell till märkets väletablerade bilserie, hade nog ingen av dem tänkt tanken att en bilgalen kille från Uppsala skulle sätta sina tänder i deras skapelse. I slutet av maj 2014 rullade denna ljusblå Audi A5 med en 2.7 liters turbodiesel hem till Stefan Karusseit. 

Efter att ha fått avnjuta bilen i sitt originalutförande fick bilen smaka på gatan med en uppsättning K-sport coilovers, som sedan skulle bytas ut mot ett luftkit från Airlift. En uppsättning Superstar Grandeur med en imponerande bredd på 10.5" / 12" pryder numera bilens alla fyra hörn.

I sitt slutliga utförande visades bilen upp våren 2017 på Bilsports bilmässa. Bilmässa i all ära, men denna bil är ingen trailer queen. Stefan har kört runt denna bil på i princip alla stora träffar i Sverige, även en resa till Polen för att få vara med under Raceism Event.

Stefan Karusseit som med sitt långa hår skulle kunna få vilken balsamfanatiker som helst att avundas har inte helt ologiskt fått smeknamnet Tarzan av oss i OijOij. En härlig person som håller ställningarna i society gruppen på Facebook, när han inte drar elkablar eller skrapar skärmkanter med sitt sanslösa fitment. Stefan mötte stance-scenen under Sthlm(s)low´s träff i Arlandastad 2013, ett år innan inköpet av Audin ägde rum.  Åren går fort och Stefan har redan hunnit kamma hem priser ifrån Wakeup, Buildersfamily, top 10 bästa europeiska bil och top 5 bästa stance ifrån Gatebil.

Medan festen var i full gång under det avslutande Gatebileventet i september tog sig ett gäng från OijOij ut i depåområdet för en liten fotosession. Med en lätt fuktskadad utrustning som resultat lyckades Rasmus Kristoffersson fånga både kreationen och gatebilatmosfären i ett par effektfulla bilder:

 

TEXT: ERIK GRANLI / FOTO: RASMUS KRISTOFFERSSON

Vill ni se mer av Stefan och hans Audi så kan ni klicka här för att komma till hans Instagram.

 

TEXT: ERIK GRANLI / FOTO: RASMUS KRISTOFFERSSON