Mattias Bmw 335i

"Som en scen ur en risig 90-tals thriller virrade sig en vilsen Bmw 335i in på en uppfart där en galen bilentusiast smed planer den sent skulle glömma. Entusiasten var Mattias Berglund, den ökände bilslaktaren från Bjuv. Bilen blev i samma stund ett rullande projekt som fick vara med om ett antal skönhetsoperationer på vägen till dagens originella utförande."

Med facit i hand var det nog en ganska bra uppfart att hamna på, även om planen för bilen inte stod färdig dag ett har de nattliga operationerna onekligen gjort sitt jobb. Bilen har varit runt på både Oslo motorshow, BPCMS och många event runt om i vårt avlånga land. Som den första e9X med luftfjädring i Sverige har bilen fått bra respons både på träffar och det världsomspännande internätet. Den lätt uppskrämda 335:an ger ifrån sig 400 hästar och skapar en härlig blandning mellan performance och skönhet. Då bilen inte är ute och rastas på autostradan ligger den i regel slätt mot marken med skärmarna snyggt infällda mellan däcken och de candylackade WCI LP1-fälgarna. Inte den vanligaste uppsättningen att se på en Bmw 335:a - eller över huvud taget. Fälgarna är han nämligen ensam om i Sverige och de gör sig ruskigt bra på bilen.

Glöm inte att besöka OijOij’s monter på Bilsport Motor Show den 2-3 december där ni kan träffa Mattias tillsammans med 14 andra galna bilutställare.

 

TEXT: RASMUS KRISTOFFERSSON / VIDEO: GUSTAV WALLSTÉN, ANDRÉ TØNSBERG & TIM PETERSÉN