Area X - Vallåkraträffen 2021

AREA X

pt. 1

I vanlig ordning har vi haft möjligheten att samordna ett område för stance på Vallåkraträffen. Det som däremot inte var i vanlig ordning var både tidpunkten och omständigheterna. Bilderna visar ett Vallåkra i övertidsminuterna på den svenska sommaren, ett efterlängtat evenemang med deltagare som suger ut det sista inför den långa garagesäsongen.

Vi skulle nästan kunna se eventet som en prognos inför kommande säsong, där några pionjärer tagit tillfället i akt och visat upp resultatet av månader i isolering, medan andra drar de sista slipstenarna inför den kommande premiären. Vi kan bara meddela att det ser lovande ut, både av vad som fick premiärvisas på plats och vad det pratades om i vimlet av besökare.

Trots de kallare temperaturen och de blandade väderlekarna var atmosfären är fylld av förväntan, nyfikenhet och glada miner. Vi kan bara tala för oss själva, men vi har svårt att tro att vi är ensamma att känna av en nytändning.

ENOCH THULINS FLYGPLATS

Med mer än 1500 fordon från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland är Vallåkraträffen en av Skandinaviens största utomhusträffar. Den anordnas årligen på Enoch Thulins flygplats där de 170.000 kvadratmeterna fylls av över 13.000 besökare.

Pristagare

Det är alltid roligt att kunna lyfta upp bilar som verkligen är bra, men när det kommer till att väga en väldigt bra bil mot en annan landar det många gånger i olika subjektiva utgångspunkter. Vilken typ av fitment är rätt? Vilken fälg har bäst koppling till bilen? Hur fyller dem storleken på hjulhusen? Hur är helheten på bilen? Frågorna blir bara fler och fler desto mer scenen växer.

Vi hjälper gärna till och puttar trenderna i rätt riktning, men vi vill understryka komplexiteten i att bedöma kreativa skapelser. Det är oerhört häftigt att vara med i utvecklingen av denna genre och vi vill göra det tydligt att vi uppskattar hela spektrat av scenen.

Best Bagged:

  1. Johan Balsberg, Ängelholm, Volvo Amazon

  2. Eddie Holmqvist, Malmö, BMW E46

  3. Natanael Svensson, Tibro, Mercedes W124

Best Static:

  1. Filip Dimander, Värmdö, BMW E46

  2. Kalle Svantesson, Ängelholm, BMW E92

  3. Johan Kämpe, Västervik, BMW F31

OijOij’s Choise - Niklas Larssons Toyota Celica 1974

 

FOTO: INA HENCKEL / TIM PETERSEN

 
 

FOTO: INA HENCKEL / TIM PETERSÉN