SILENT VISIONARIES - ISAC HESSELGREN

SILENT VISIONARIES

Isac Hesselgren

Different style - same passion

Är en passande slogan till artikeln som ni nu läser. Idag ska vi till dem småländska skogarna, närmare bestämt Eksjö. Stadens som är känd för sina gamla trähus har genom åren haft ett antal framgångsrika bilbyggare.

ded.jpg

Isac Hesselgren är en 25 årig kille som just nu bygger på något som är en dröm för många i bilhobbyn. Fordonet i fråga är en Buick som tillverkades 1931. Buicken har varit en originalbil i stora delar av sitt liv, men nu när Isac fått ta över förmyndarskapet kommer han att skapa sin version av en Hot Rod.

ffgvfvee.jpg

Vad är då en Hot Rod? Vi tog hjälp av wikipedia och fick detta till svar ”Hot Rod är ursprungligen en benämning på en ombyggd amerikansk öppen bil, så kallade roadsters, tillverkade före 1949. Begreppet används numera mer brett och innefattar då även täckta vagnar, bilar tillverkade så sent som 1969 eller rentav icke-amerikanska bilmärken. En Hot Rod är dock alltid ombyggd.”

fvwegvregfr3gf.jpg

Nu när vi vet mer vad en Hot Rod är så förstår vi alla att det är ingen original renovering som sker i garaget. Att Buicken dessutom byggs för att kunna vara låg är inget som undgår någon när man kollar på bilderna. Den egenbyggda ramen har fått en kickup både fram och bak, höjden kommer justeras med hjälp av luftfjädring.

fedfefwf.jpg

Det stora målet med bygget är att det ska vara rullandes 2022. Just nu läggs full energi på att få allt klart som behövs för att klara den första byggbesiktningen av rodden. När man behöver delar till ett sådant här bygge så kan man inte bara gå till närmaste Mekonomen och köpa färdiga delar på hyllan. Det krävs att byggaren är en finurlig problemlösare, utifrån vad vi kan se på bilderna så är Isac rätt man för jobbet.

Vill ni följa bygget så kan ni göra det på “Custom by HEIS” på Facebook.

Text: E. Norstedt Foto: Isac Hesselgren