State of the scene - Sebastian Andersen

state of the scene

Sebastian Andersen

Längst ner i Sverige ligger palmernas stad Trelleborg och där hittar vi 23 åriga Sebastian Andersen. Hans BMW F31 är en bil som har det där lila extra och är ett bevis på att ägaren har ett öga för detaljer.

När ett fordon ska beskrivas i en text som denna är det alltid lite svårt var man ska börja men vi gör det enkelt för oss och börjar med utsidan. Bilen är utrustad med m-tech fram- och bakstötfångare. Utöver det hittar vi egenbyggda ögonlock, kolfiberläpp från xxii tuning och sist men inte minst kolfiber speglar med dynamiska blinkers. Detta ihop med den svarta lacken lägger en bra grund för ett stilrent bygge.

En av de viktigaste sakerna på en bil är fälgarna. Sebastian har valt BBS RS2 som fick byggas om för att passa helt perfekt till bilen. Från fabrik kom fälgarna som 2-delade splitt men de åkte upp i svarven och byggdes om till tredelade. 3-delade RS2or med step-lip har man kunnat se lite här och var, flat-lip däremot är en ovanlig syn. Det gör sig dessutom riktigt bra på denna kaross! Efter operationen har fälgarna måtten 18x11” med et 35.

Insidan har inte heller den lämnats orörd. Här hittar vi ett innertak i svart alcantara med fiberoptik, omklädda paneler i alcantara, ljudsystem med 3x10 ” basar och 4x8 ” middar, snyggt placerade i kofferten som får vilken pensionär som helst att hålla för öronen. Sebastian har toppat det hela med ett snyggt luftbygge med dubbla kompressorer och tankar. Som grädde på moset styrs detta med air lifts styrsystem 3p.

Alla som bygger bil vet att ett bygge aldrig blir riktigt klart och så är det även i detta fall. Sebastian har planer på mer kolfiberdetaljer till bilen i framtiden och han lär garanterat komma på andra nya idéer som han vill förverkliga. Vi ser fram emot att se hur detta bygge kommer fortskrida framöver.

 

Foto: Patoxx Media