Silent Visonaries - Kalle Svantesson

silent visionaries

Kalle Svantesson

“Vad f*n är hög standard” sjöng den ikoniska artisten och låtskrivaren Peps Persson i en av sina mest kända låtar. Om han kom fram till vad hög standard innebär är det nog ingen som vet, kanske inte ens Peps själv.  En annan skånepåg som man förknippar med hög standard är bilbyggaren som vi idag ska besöka.

3-2.jpg

Personen i fråga är Kalle Svantesson som bor i Ängelholm i nordvästra Skåne. Är du BMW fantast så har du garanterat sett hans mycket fina BMW E93 335D. Han drabbades av något många bilbyggare någon gång drabbas av, kort o gott tappade han inspirationen för att hålla på i garaget.

5-2.jpg

Ett år i isolering lockade fram suget, i höstas fick han myror i benen och med det kom inspirationen att ta tag i den dammtäckta BMW. Det som är kvar innan Kalle kan åka ut på glassturer igen är en hjulinställning, polering och sist men inte minst en optimering. Det ryktas även om att fälgarna ska få sig en ny färg.

Det finns fler fordon i Kalles vagnpark, närmre bestämt en Volkswagen typ 1 från 1963. Bubblan har genomgått en skilsmässa där karossen och bottenplattan har separerat, detta gjordes för att bottenplattan ska renoveras och bli fin. Fram och bakvagn kommer få sig en ordentlig genomgång och som grädde på moset kommer bilen få en ordentlig sänkning.

Karossen har en underbar patina efter att ha stått bortglömd i ett källargarage i många år. Till en början kommer karossen få ha kvar patinan som moderjord skapat. Kalle har som mål att den ska vara besiktigad och körklar till sommaren 2022. Att bubblan kommer hålla hög standard är något ni kan räkna med.

Text: E. Norstedt Foto: Kalle Svantesson