Silent visionaries - Hasse Boberg

Silent visionaries

Hasse Boberg

Denna berättelse har sin början hösten 2020 då solstrålarna kämpade sig genom springorna på fasaden av en helt typisk förfallen lada. Där inne bland gamla lantbruksredskap och gamla reservhjul stod objektet som vi idag ska berätta om.

1.jpg

Det hela handlar om en Audi 80 GL av 1974 års modell. 1985 när bilen bara var 9 år gammal så fick den närkontakt med en mercedes. Bilen börjades fixas till men sedan hände något så den blev ståendes ända tills den dagen då nya ägaren Hasse öppnade portarna till ladan.

6.jpg

Bilen drogs ut ur ladan och lastades på ett släp. Väl när den kommit till sin nya bostadsadress så började arbetet med att städa ur hela bilen och sortera upp alla delarna som följde med och sist men inte mist så fick den sig en behövlig tvätt. Bilen var så skitig så att man knappt kunde närma sig den utan att bli skitig.

3434321424.jpg

 Vad har då hänt med bilen sedan den kom in i garaget?

Efter en noggrannare besiktning så hittades bara minimalt med rost i golvet, efter dessa glädjande nyheter påbörjades demonteringen av huv, skärmar och allt annat som kunde förenkla en urtagning av motorn. Motorn åkte ur, slipning och renovering av motorutrymmet var påbörjat.

341421343124.jpg

Vilka är då planerna?

Vissa personer hade nog gärna sett att bilen skulle få sig en fin blank lack i original kulören, men till en början kommer faktiskt lacken vara som den är. Bara för att lacken ser ut som den gör så kommer inte det betyda att resten ska göra det. Motorutrymmet kommer lackeras upp och snyggas till, alla slitdetaljer så som bromsar och andra saker kommer bytas ut mot helt nya delar, insidan kommer få behålla sitt original utseende men ska toppas med lite balla tidstypiska tillbehör.

45r425245.jpg

Nu tänker ni kanske att vi glömde bort fjädringen på bilen men det gjorde vi inte. Det kommer byggas ett luftsystem på bilen för att både få körbarhet och rätt look när den är parkerad. Vad det kommer bli för fälgar är inte bestämt ännu, mer än att det ska bli 13” och tidstypiskt. Det hela kommer bli en form av tidskapsel där man ska kunna minnas tillbaka till det ljuva 70 talet.