State of the scene - Tim Petersen

State of the cene

Tim Petersen

Något vi alla bilmänniskor råkar ut för någon gång är den där känslan när man har gjort allt man vill göra, har besökt alla platser man vill besöka, man är helt enkelt färdig med sitt fordon. När de känslorna väl infunnit sig så är det svårt att få bort dem.

Tim Petersen från den skånska byn Kävlinge har under en längre tid haft dessa känslor om sin bil, som han nu valt att lägga ut till försäljning. Därför kände vi att det var hög tid att göra ett reportage innan bilen är hos en ny brukare.

11111111111.jpg

Bilen ifråga är en Audi A4:a som förädlats på bästa vis. En sådan direktörsvagn är redan från fabrik helt perfekt, men allt går ju att göra ännu bättre, något Tim helt klart lyckats med. Den största förändringen som gjorts är att det monterades ett komplett luftfjädringssystem från Airlift med tillhörande 3P System. Fälgarna är från den världskända fälgtillverkaren Rotiform. Modellen som valdes heter BLQ och mäter 20x10 tum, de fulländar verkligen hela stuket.

111111.jpg

På karossen har det skett en del förändringar och dessa är det förmodligen bara inbitna Audi fantaster som ser. Fronten byttes mot en annan med Rs4 look och på den monterades en Maxton frontläpp. Sidokjolarna på bilen är från samma tillverkare. Bakänden lämnades inte orörd då den fick en annan diffuser än original. För att fullända det exteriöra paketet monterades även kolfiberspeglar.

Enligt rykten på byn har Tim redan ett nytt projekt i sikte som vi hoppas kunna få återkomma till längre fram.

11.jpg

Text: E. Norstedt Foto: Tim Petersen