Area X - Vallåkraträffen 2019

AREA X

Under de senaste åren har vi varit med och styrt upp ett område för stance och fitment på en av Skandinaviens största utomhusträffar, Vallåkraträffen. Som en av de senare träffarna på säsongen blir detta i regel en uppsamling av bilarna som har klarat sig genom säsongen och är sällan mötesplatsen för de absolut senaste byggena. Med det sagt är det den största träffen i södra Sverige och tenderar att samla en del entusiastbilar som kanske inte synts så mycket under säsongens gång. Det blir en härlig mix av människor och en bra mötesplats för nya kontakter. Väderprognosen inför årets evenemang var inte vad de flesta hoppats på men uppslutningen överträffade våra förväntningar. Som utlovat blev det en helg av nya bekantskaper och många goda reaktioner!

ENOCH THULINS FLYGPLATS

Med mer än 1500 fordon från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland är Vallåkraträffen en av Skandinaviens största utomhusträffar. Den anordnas årligen på Enoch Thulins flygplats där de 170.000 kvadratmeterna fylls av över 13.000 besökare.

Pristagare

Att göra stance till en bedömningssport är som vi tidigare en delvis kontraproduktiv idé. Det är alltid roligt att kunna lyfta upp bilar som verkligen är bra men när det kommer till att väga en väldigt bra bil mot en annan landar det många gånger i olika subjektiva utgångspunkter. Vilken typ av fitment är rätt? Vilken fälg har bäst koppling till bilen? Hur fyller dem storleken på hjulhusen? Hur är helheten på bilen? De här frågorna blir bara fler och fler. Oavsett vilket är det alltid bra med lite positiv förstärkning för att försöka bidra till utveckling och leda trenderna vidare. Många av bilarna vi sett under säsongens gång är väldigt långt fram när det kommer till stance och vi ser en ständig utveckling av genren i norden.

Best Bagged:

  1. Kim Nielsen Audi A6

  2. Andre Tönsberg Volvo C30

  3. Josefine Lindqvist Vw Golf

Best Static:

  1. Viktor Adolfsson Nissan silvia s15

  2. Anton Johansson Golf MKI

  3. Caroline Steinick Saab 9-3

OijOij’s Choise - Niklas Larssons Toyota Celica 1974

Vinnare i OijOijs limbo - 1,17m - Robin Dellgren, Nissan 200sx

Vinnare i OijOijs limbo - 1,17m - Robin Dellgren, Nissan 200sx

 

FOTO: INA HENCKEL / RASMUS KRISTOFFERSSON VIDEO: TIM PETERSEN

 
 
 

FOTO: INA HENCKEL / TIM PETERSÉN VIDEO: TIM PETERSEN